kişisel tembel blog
  • Ana Sayfa

    10-UR.COM

  • Ben Kimim?

    Who am I

  • İletişim

    Bana Yazın

  • Anasayfa
    • Hayattan
  • Ölmek için Sebebin Var Mı?
  • Ölmek için Sebebin Var Mı?

    Onur
    Hayattan
    791 Okunma
    3 sene önce

    Dünya üzerinde yapılan araştırmalara göre şu an bulunduğumuz ana kadar yüz milyar insanın yaşayıp öldüğü belirtiliyor. Bu insanların hepsi farklı zamanlarda farklı yerlerde bulunsalar da ortak noktaları vardı. Bütün bu insanların hepsi farklı bir şekilde öldü. Doğup, büyüyüp, ölüyoruz. Ölümünde pek çok farklı şekili var. Sizler için “Ölmek için Sebebin Var mı?” başlığında bunları yazdım.

    Donarak Ölmek

    Bilim adamları tarafından pek acı verdiği söylenmiyor. Vücut sıcaklığımız ortalama 37 derecedir. Bu sıcaklık 30 dereceye kadar indiğiyle beraber donmaya başlarız ardından titreme ve nabzın düşmesi. Daha sonra kas hareketlerimiz yavaşlar. Buraya kadar acı verdiği söylense de bundan sonrasında bir rahatlama ve uyku eğilimi görülür. Eğer uyursak vücut savunmasız kalır. Solunumumuz yavaşlar, iç organlarımızın donmasıyla beraber kan dolaşımımız durur ve ölürüz.

    donarak ölmek

    Kafaya Kurşun

    Genelde intihar ve infaz olarak kullanılan bir yöntemdir. Kafaya sıkılan tek kurşun ani ölümlerden biri. Beyniniz aniden parçalanacağı için saliselerle beraber bilincinizi kaybedersiniz. Vücut fonksiyonları durur ve kan kaybıyla beraber ölüm gerçekleşir.

    kafaya silah sıkmak

    Gazla Zehirlenmek

    İnsanları pek çok gaz zehirleyebilir. Nefes alırken soluduğumuz zehirli gaz, gazın içindeki elementler kandaki oksijeni düşürür ve kişiye yorgunluk çöktürtür. Aslında insanın bilinci yerindedir. Fakat bir süre sonra vücuttaki etki yoğunlaşınca insan kendini yavaşça uykuya bırakır. Ardından oksijen miktarı biter ve solunum kalp durması sonucu sessiz bir ölüm gerçekleşir.

    gaz ile zehirlenmek

    Yüksekten Düşmek

    Yükseklik korkusu olan insanların en çok korktuğu ölüm şekli olabilir. Eğer 200 metrelik bir yükseklikten yere düşersek 400 km hızla yere çarparız. Bu ölüm şeklinde yükseklik en önemli etkendir. Çok yüksek bir yerden düşmesek bile kaburgaların kırılıp, iç organlara girmesi sonucu ile de ölüm gerçekleşebilir. Gerçekten çok yüksek bir yerden düşersek ilk saniyede organların parçalanması ile beraber insan direk ölüyor.

    yüksekten atlamak

    Elektrik Çarpması

    Şiddetli bir elektrik çarpması ile kişi kendinden geçer. Vücudunuzdaki tüm kaslar kasılır. Saniyeler içinde vücutta bulunan organlar iflas eder ve insan elektriğin etkisiyle yanarak ölür.

    elektrik çarpması

    Asılarak Ölmek

    İntihar vakalarında ve idamlarda eskiden çok sık rastlanan bir durumdu. İpin boyu normal ise boynu kırılır ve saniyeler içinde gözlerini yumarak ölür.

    asılarak ölmek

    Kafanın Kesilmesi

    Kafanın kesilmesi ile ölen kişinin acısı kafanın vücuttan ayrılma şekline göre değişirü. Eğer buçak ile kesiliyorsa ve şah damarı kesiliyorsa bilinç kaybı ardından kan kaybı ile acılı bir şekilde ölüm gerçekleşir. Avrupa’da yapılan giyotinle kafa aniden vücuttan ayrıldığı için bir şok yaşanır fonksiyonları devam eder yaklaşık 10 saniye kadar insan acı çekerek insanları görmeye devam edebiliyor.

    kafanın kesilmesi

    Yanarak Ölmek

    Eğer vücudunuz komple ateş alırsa önce saçlar ve kaşlarınız yanar. Hemen ardından deriniz yanmaya başlar. İnsana inanılmaz bir acı hisseder. Bazı insanlar dayanamayıp bilincini kaybediyorlar. Bazıları ise sinir hücreleri yok olana kadar bu acıyı çekmeye devam eder. Fakat insanların çoğu yandığından dolayı değil, aldığı duman ve gazlar sebebiyle ölüyor.

    yanarak ölmek

    Kalp Krizi Geçirerek Ölmek

    İnsanlar farklı farklı kalp krizi geçirebilirler. Bunların çoğu ölücü olabilir. Kalbi besleyen damarların tıkanmasıyla kalp krizi geçiririz. Kalbimiz kasılır ve vücuttaki baskı artar. Göğüste ani bir acı alınır. Kasılma kesilmezse kalp krizi ölümle sonuçlanır. Kalp krizi ülkemizde ölüm nedenlerinden başta geliyor.

    Etiketler: en iyi ölüm türleri, ölüm türleri
    • Tweet
    Benzer Yazılar
    • Stanford Hapishane deneyi

      Stanford Hapishane Deneyi

      STANFORD HAPİSHANE DENEYİ Stranford Hapishane deneyi Stanford Üniversitesinde bulunan öğrenciler ile Sosyal Psikolog Philip Zimbar...
    Yorum Yok
     

    Cevabı iptal etmek için tıklayın.

    Yorum Yazın

    E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    *
    *
     
EN ÇOK OKUNANLAR
  • Sanal İninal Kart Nasıl Açılır
  • Yurtdışı Sitelerinden Nasıl Alışveriş Yapılır?
  • Whatsapp ve Instagram Crash Kodları
  • Instagram Hikaye Link Ekleme
  • Diskpart.exe ile Flash Bellek Formatlama
  • İşinizi Kolaylaştıracak Instagram Kısayolları
  • IP Adresi Sınıfları Nedir?
  • Klavyenin F ve J Tuşlarında Bulunan Belirsiz Kabartma
  • Instagram Son Görülme Kapatma
  • MD5 Şifreleme Nedir? ve MD5 Encrypter Siteleri
Tüm hakları saklıdır.
Tema: Usluer